emmylaursen!

Från en häst till den andra

En sak som jag har märkt väldigt tydligt, sedan vi köpte Geof, är hur min ridning på Stokes har blivit så mycket bättre. Geof är inte tittig och därför medför han väldigt mycket självförtroende i hoppningen, självförtroende som jag inte riktigt haft på Stokes. Stokes har inte alltid varit "snäll" på det viset, utan har kunnat stanna på diverse olika hinder, vilket i sin tur har gjort att jag blivit stressad över att det inte går så bra -> ännu sämre ridning. 

Med Geof har mitt självförtroende verkligen växt, för Geof han hoppar allt i alla lägen. Långt ifrån, nära inpå, vatten under, smalhinder, trippelbarr, you name it. Detta har gjort att min ridning inte alls är lika stressig och om jag får säga det själv, dålig, som den var innan. Och det är verkligen så roligt, för jag märker när jag tränar med Stokes hur mycket mitt ökade självförtroende betyder. Nu blir det betydligt mer rytmiskt och harmoniskt än innan. 

Samtidigt tror jag att det hänger ihop med att jag känner mindre press, om man kan säga så. Lyckades jag inte med Stokes så hade jag liksom ingenting, men nu när det har gått så bra med Geof känner jag att mina krav har minskat betydligt på Stokes och då går det mycket bättre. Det är så roligt när man kan lära sig av en häst och ta med sig det till en annan.

 

 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas