emmylaursen!

Två månader senare

Hej på er igen! Det var ett tag sedan nu, rättare sagt två månader sen. Ska jag vara ärlig har det varit väldigt skönt att inte blogga på ett tag, jag spenderar knappt någon tid vid datorn och fokuserar mer på annat. Men, precis som många gånger förr saknar jag möjligheten att kunna dela med mig och skriva av mig. Speciellt de dagarna då det har varit lite tufft. 

Vad har egentligen hänt dessa två månader då? Jag har börjat läst till undersköterska med inriktning äldrevård bland annat. Jag trivs oerhört bra på mitt jobb och överlag trivs jag bra inom vården. Just nu lockar inte ett kontorsjobb under lysrör. Hemtjänsten trivs jag väldigt bra inom och börjar känna mig mer och mer säker, så att utbilda mig till undersköterska var ett ganska naturligt val. Det ska bli intressant att få lära mig mer, framförallt om medicin och psykiatri som jag tycker är oerhört intressant. Jag studerar på heltid samtidigt som jag jobbar 60%, vilket räcker till gott och väl. När jag är färdig med min utbildning kanske jag pluggar vidare till sjuksköterska med någon inriktning. Vi får se vad framtiden har planerat.

På hästfronten rullar det på. Geof var lite jobbig december-januari och oerhört okoncentrerad. Han var överallt och ingenstans på träningar, hade knappt någon kontroll eller kommunikation med honom men nu har han kommit ur sin lilla fas. Han har även börjar lagt på sig så han börjar bli väldigt fin i kroppen, vilket är en oerhört stor lättnad med tanke på hur mycket han gick ner under sommaren/hösten efter att han hade mycket mask i magen. Han har varit ute på en pay n jump (innan smittan bröt ut) där vi startade två rundor på 110 cm, en felfri och en med ett ner. Stokes sköter sig som den gentleman har är. Han och hans kära hagkompis Pelle busar hela dagarna och håller igång varandra. Mina ponnyår är över och jag får inte längre tävla ponny. Som tur har en tjej börjat rida Stokes några gånger i veckan, så går allt som det ska kanske vi får åka ut på någon tävling i framtiden. 

I år har jag ett stort mål: kvala till Falsterbo med Geof. Jag vet att det är ett mål som är väldigt högt satt, men bara att kvala kan vara en liten morot. Nu när smittan dessutom har brutit ut så kommer jag inte åka på några tävlingar tills den är över, det är inte värt att riskera något. Ett annat mål för året är att debutera 130 med Geof, vilket jag tycker är helt klart nåbart. Jag känner att under vintern har jag tappar lite "tävlingskänsla" och känslan att rida mot högre hinder. Men, med lite träning så kommer nog den tillbaka. Geof blir 8 i år och det är ändå helt otroligt hur långt vi har kommit. Jag fick en väldigt klok kommentar av en bekant på Instagram: "Man väljer om glaset är halvfullt eller halvtomt". Detta efter jag lagt ut två filmer samt en längre text efter en hoppträning jag var mindre nöjd över. Mitt i allt detta med mål, prestationer och planering måste man ge sig själv chansen och utrymme att bara njuta. Jag får spendera mina dagar med två fantastiska hästar och det är lätt att glömma bort hur lyckligt lottad man är. 

För övrigt så har jag lite roliga saker inplanerade framöver. Bland annat åker jag och Emil till New York i slutet av mars och i början av april åker jag och Clara till Göteborg för att gå på Gothenburg Horse Show. Tror detta året kommer bli spännande och innehålla mycket roligt (får vi hoppas). 

Tills det att jag redigerat ihop någon ny film från vinterns träningar eller så, får ni gärna kika på vår 120 debut. Så stolt över den.

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas