emmylaursen!

Kategori: Geof

Dagarna i Karlstad

Hemma efter några dagar i Karlstad. I torsdags var det regnigt och grinigt när vi skulle åka iväg, vilket gjorde att resan tog längre tid än vad vi hade räknat med. På kvällen promenerade jag Geof och såg till så han hade det bra. Det blev lite sent med mat, så vi åt på hotellet. I fredags red jag 110 cm som var en trevlig bana att börja meetinget med. Felfri i grundomgången men två ner i omhoppningen. Jag tog det steget längre och vågade svänga lite snävare och gasa på lite, vilket gjorde att vi hamnade i situationer som vi inte är vana med. Detta medförde att Geof inte riktigt hann upp i sprången alla gånger eller att jag blev osäker på hur jag skulle göra, rida fram eller hålla tillbaka. Nyttig runda ändå som visar var vi måste träna på i vinter.

Andra klassen för dagen var 120 cm som var bedömning totalfel. Det innebär då att man rider omhoppningen även fast man får t ex ett ner i grundomhoppningen. Geof hoppade så fint i denna klassen och även här var vi felfria i grundomgången. I omhoppningen kom vi på en linje där det var räcke, 5 galoppsprång fram till kombination (oxer-räcke) och jag valde att rida på 6 galoppsprång istället. Eller valde och valde, det var min känsla där och då men det gjorde att han kom in kort på A-hindret och orkade inte ut över B-hindret. Det gjorde att en liten bom rullade. Men i övrigt en bra runda!

Idag var Geof trött. Det såg man på honom och därför la jag mer energi på att rida fram än på att hoppa fram. Sprången finns där och det är ingenting jag känner att jag behöver "bevisa" för mig själv varje tävling. Galopperade fram på långa tyglar och lät han komma igång med kroppen. Det var bara en klass idag, 120 cm A:0. Det var en nationell klass vilket syntes på banan. Mycket svängar och valmöjligheter när det kom till vilka vägar man ville rida. Jag satsade på en nolla framför att vinna, vilket även syntes på tiden. Tjejen som vann red på 62 sekunder, jag red på 88 sekunder. Haha, men felfritt blev det och jag är så glad!! Geof räddade oss verkligen en gång när det blev ett missförstånd och han är en riktigt fighter. Vill alltid göra rätt för sig. Verkligen skönt att få rida en bra, rytmisk, lugn, felfri 120 cm innan året är slut och plus i kanten att det är första av två felfria rundor som behövs för 130 cm.

Väl hemma fick Geof på sig ett regntäcke och gå ut i hagen med sin kompis. Imorgon tänkte jag tömköra honom och bara ta det lugnt. I oktober har jag valt att inte anmäla mig till några tävlingar, för han måste få återhämta sig efter allt. Han har blivit lite tröttare på senaste tiden, vilket jag tror har med pälsbytet att göra. På det hela har han även gjort en fantastisk tävlingssäsong så lite vila är han verkligen förtjänt av. Eventuellt att vi tar en tävling i november, men det är inget jag behöver bestämma mig för nu.

Summan av det hela: ett riktigt bra meeting. 

Resultatet speglar inte känslan

Två ner i vardera klass, dock så tyckte jag rundan i 120 kändes mycket bättre än 110. Svårt att förklara, men han var lite springig och ofokuserad i första klassen, andra var bättre. Tänkte slänga ihop filmerna och så imorgon, tills vidare får ni kika på min insta @emmylaursen för där finns del av filmen. Nu är jag så trött efter denna dagen så kan knappt hålla ögonen öppna, haha. Godnatt på er,

Under tiden kan ni kika på filmen med rundorna från Säter för två helger sedan,

Framsteg

Alltså värmen håller i sig.. 23 grader idag, i slutet av september månad. Stokes och jag red ut en sväng idag igen, men han fick galoppera lite idag så han blev av med spring i benen. Imorgon får han hoppa lite på ridbanan tänkte jag, sedan longeras på fredag och vila på lördag. Eftersom vi är borta på söndag med Geof så får vi se hur vi ska göra med Stokes då. 

Geof gick dressyrträning idag för Angelica och han var såååååå himla fin. Det var verkligen så roligt och Angelica (lik som jag) tyckte att Geof höll en hög lägstanivå genom hela passet. Det var verkligen roligt att känna hur han jobbade på och det som man märker mest skillnad på är sidorörelserna, så som flytta ut bakdelen på volt och lite svagare skänkelvikningar. Även en sån sak som att ställa honom inåt och överdriva lite, så han verkligen stretchar ut musklerna. I traven hade han en takt som var helt magisk, fick känslan att jag bara satt och åkte med ibland. Det är roligt att få kvitto på jobbet man lägger ner, att det går framåt och att någon annan än en själv ser det.

Hoppningen pågår fortfarande på tv, klockan är nu 22.52 i denna stund. Sändningen slutar kvart över, så jag kan lika väl kolla klart på allt. Imorgon är det ett kortare arbetspass som väntar, sedan ska båda hästarna hoppa. Malin filmade mycket idag från träningen så jag tänkte klippa ihop en film sen och lägga upp här! 

Vände på matbordet och möblerade om lite när vi köpte vitrinskåpet, det blev så mycket bättre!

Suddigt och så, men det får duga för nu ;)

Det var den helgen

Är så trött efter denna helgen, när båda hästarna har tävlat. Idag var det Geofs tur och som han gjorde det. 4:e placerad i 115 som dessutom var första gången han gick avd.A. Jag tror jag red typ 10 sekunder långsammare än den som var 3:e placerad. Det blev så då jag red en "skolrunda" och Geof bara skulle få känna att gå fler språng. Men, felfritt hela vägen igenom gick hem till placering trots tiden! 

I 120 var han riktigt fin! Kände dock att det började ta lite på krafterna åt han och det förstår jag. Det var inte så många anmälda heller, vilket gjorde att trots pauser mellan klasserna så blev det inte mycket vila. Något djupt underlag tog självklart lite kraft det också, men en bom rullade bara. Första hindret, haha... Geof sov lite och hoppade lite flackt, fick med sig bommen fram på oxern. Aja, man har varit med om värre. Så roligt i alla fall med Geof och hans fina prestation idag. Tänkte lägga upp filmerna här imorgon!

Men nu är det då dags att sova. Klipper i ögonen och är trött på att lyssna på allt som har med valet att göra..

Anmälningar för resterande del av säsongen

Tävlingsplaneringen är gjord för sista delen av 2018- åtminstone fram till oktober. Jag åker nästa helg till Säterbygden med Stokes som ska få gå en liten klass på lördagen och Geof som ska få gå två klasser på söndagen. Två veckor efter det åker vi över dagen ner till Sundbyholm och jag rider två klasser, båda avd.A. Anledningen till att vi inte är i Sundbyholm fler dagar är för att jag ska till Karlstad veckan därpå som ni ser och rider två dagar där istället. I Karlstad kommer jag också starta avd.A för att få mer rutin på det. 

Veckan innan jag fyller år är det tävling i Falun och jag anmälde oss till två klasser, vi får se hur det blir med den tävlingen. Eventuellt kanske jag bara rider en klass och går ner i höjd mot säsongens slut eller hur jag gör. Men anmäld är jag så får vi se sedan vad vi hittar på! En tävling som jag inte anmält mig till än är Grevagården som är i mitten av november. 

Målet för detta året är att rida fler 120 och få till stadiga rundor och rutin för både min och Geofs del. Mycket fokus bara på skolrundor och att det ska genomsyras av BRA ridning.

Film från 120-debuten

Här kommer då hela filmen från 120-debuten i Sundbyholm. Jag är väldigt nöjd med rundan och även med resultatet, man får ju ta det med en nypa salt. Banan var lång med mycket transportsträckor och det var en del som var felfria på hinder men som ändå fick tidsfel.. Hur som helst, vi slutade på 6 fel (4 för rivningen och 2 för tiden). Det som jag är mest nöjd med är att jag tog mig tid kring banan och höll ihop Geof hela vägen. Jämför man denna rundan med när jag debuterade 110 så är det HELT olika sorters ridning. Då red jag iväg honom, stressade runt och var ju så nervös. I Sundbyholm, 4 månader senare, var vi mer redo och dessutom för 10 cm högre. 

Detta var en ren rutinrunda för oss båda. Jag har aldrig tävlat på denna nivån tidigare och Geof har lite erfarenhet av att tävla på denna nivån. Därför kändes det inte mer än riktigt att ta sig tid, mjuka svängar, andas och ta det i vår takt. Mot slutet, innan sista kombinationen, försökte han med en liten fuling när vi red förbi utgången. Jag gjorde ingen större sak av det utan bara fortsatte rida framåt och de sista tre sprången kändes superbra. 

Då var årets stora mål avklarat

Hej igen! Äntligen är vi tillbaka i vardagen efter några intensiva dagar på språng. Vi stack till Sundbyholm i måndagskväll och det var så skönt. Trots att tävlingarna inte började förens runt lunch dagen därpå så var det ändå skönt att komma fram och känna ett lugn, inte att man måste jaga klockan jämt. Geof tog det hela med lugn och ro, han var utvilad och spånig på tisdagsmorgon vilket jag tar som ett tecken på att han har sovit gott. Nu har vi varit ute och tävlat ganska mycket de senaste veckorna och vilket flyt man har börjat få in när det gäller packningen. Allting går så smidigt och fort nu, allting har sin plats. 

I tisdagens 1,10-klass var Geof SÅ stark. Han bara drog runt och att tyglarna var hala som såpa gjorde inte saken bättre. Jag försökte verkligen göra mitt bästa hela rundan, men lyckades inte riktigt. När Geof blir sådär stark blir det så mycket på-av ridning hela tiden och det stör rytmen så mycket. Dock så hoppar han ju fortfarande väldigt bra och bjuder på allt, tvekar aldrig en sekund. Men visst hade man velat få igenom förhållningarna. 

Till debuten i 1,20 hade jag en bättre plan, jag hade studerat banan närmre och var bättre förberedd. Resultatet blev ett pet och två tidsfel. Jag red lite passivt och i en nationell klass (som detta var) så är maxtiden satt betydligt tajtare än vad den är i en lokal klass. Men, det är en av alla utmaningar som kommer med att gå upp en nivå. Geof hoppade dock helt otroligt fint genom båda de kombinationer som fanns på banan (oxer-1 galoppsprång-räcke och räcke-2 galoppsprång-oxer). Fantastiskt roligt att vi är på rätt väg och ett kvitto på allt arbete vi lagt ner. Nu kommer han få en lugnare vecka och bara återhämta sig, rulla sig lerig i hagen och få äta godis.. ;)

Stokes motioneras också mellan allt. Han är lite tjockis nu efter allt gräs och godis i sommar. Tanken är väl att han ska få ut och åka på lite pay n jumps, mest för att hålla igång honom och för att han tycker det är så roligt. Jag jobbar och försöker umgås så mycket som jag kan med Emil nu när han börjar jobba igen på måndag. Annars försöker jag överleva denna värmen bara..

 

Dag två med tävlingar

Ytterligare en tävlingsdag går mot sitt slut. Idag var Geof trött, riktigt trött. Han vägrade på oxern på framhoppningen och då förstod jag att han var trött. Fokuserade på att få till ett bra språng på oxern, sedan bara klappa och gå upp till tävlingsbanan. Det var viktigt att spara på den energin han hade idag i och med att det var fortfarande 30+ grader varmt. Geof var en riktig stjärna och kämpade på så bra han kunde. Efter ett hinder som vi kom lite tokigt på så försökte han dra sig mot utgången, men jag lyckades få fram honom och fortsatte banan = 3 tidsfel. Men jag är sååå nöjd med honom denna helgen!! En riktig kämpe som krigar i ALLA lägen. 

Det första Geof gjorde när han kom hem och fick gå ut i hagen var att rulla sig. Blir alldeles varm i hjärtat när man ser hur bra han har det och att han och Chicco kommer överens. Dom gnäggar till och med efter varandra nu, haha. Nu väntar några lugnare dagar för Geof medan jag åker ner till Göteborg. Jag älskar allting här hemma, men ibland är det skönt att få se någon annan miljö.

Godnatt, vi hörs imorgon

 

En debut till avklarad

Men hörrni, vilken tävlingsdag vi har haft!! Till och börja med så hann jag inte blogga någonting igår, utan la datorn åt sidan. Jag var lite nervös inför idag och kände att jag behövde fokusera på det som var viktigast, det vill säga dagens prestation. Vi kom i god tid till tävlingsplatsen, vilket är väldigt skönt. Jag kommer hellre fram för tidigt än precis på håret, speciellt imorgon när det dessutom är veterinärbesiktning innan starten också. Geof var pigg och glad idag. På framhoppningen fick jag hjälp av min tränare och fick några riktigt bra språng. 

Väl inne på banan så tänkte jag bara på att göra så lite som möjligt och framförallt att vara mjuk i handen. Geof bjöd som vanligt på alla hinder och gjorde sitt bästa. Helt otroligt va bra han hoppar i kombinationerna nu! Inte i en endaste bom. 1.10-klassen var en riktigt bra runda, är väldigt nöjd med den och det kändes enkelt inför debuten i 1.15 m som väntade senare. Även i den klassen tänkte jag bara att göra så lite som möjligt och få en bra känsla. I den klassen var vi också felfria!! 2 av 2 rosetter med hem och en fantastisk känsla från andra klassen. Det är så roligt när Geof börjat hoppa riktigt med kroppen, det är helt andra språng då. Imorgon rider vi en 1.15m klass och hoppas på en lika bra känsla som idag!

En bild från när vi släppte Geof lös i ridhuset när han stod i Avesta. Käraste lilla Geof