emmylaursen!

Kategori: Videos

Dagarna i Karlstad

Hemma efter några dagar i Karlstad. I torsdags var det regnigt och grinigt när vi skulle åka iväg, vilket gjorde att resan tog längre tid än vad vi hade räknat med. På kvällen promenerade jag Geof och såg till så han hade det bra. Det blev lite sent med mat, så vi åt på hotellet. I fredags red jag 110 cm som var en trevlig bana att börja meetinget med. Felfri i grundomgången men två ner i omhoppningen. Jag tog det steget längre och vågade svänga lite snävare och gasa på lite, vilket gjorde att vi hamnade i situationer som vi inte är vana med. Detta medförde att Geof inte riktigt hann upp i sprången alla gånger eller att jag blev osäker på hur jag skulle göra, rida fram eller hålla tillbaka. Nyttig runda ändå som visar var vi måste träna på i vinter.

Andra klassen för dagen var 120 cm som var bedömning totalfel. Det innebär då att man rider omhoppningen även fast man får t ex ett ner i grundomhoppningen. Geof hoppade så fint i denna klassen och även här var vi felfria i grundomgången. I omhoppningen kom vi på en linje där det var räcke, 5 galoppsprång fram till kombination (oxer-räcke) och jag valde att rida på 6 galoppsprång istället. Eller valde och valde, det var min känsla där och då men det gjorde att han kom in kort på A-hindret och orkade inte ut över B-hindret. Det gjorde att en liten bom rullade. Men i övrigt en bra runda!

Idag var Geof trött. Det såg man på honom och därför la jag mer energi på att rida fram än på att hoppa fram. Sprången finns där och det är ingenting jag känner att jag behöver "bevisa" för mig själv varje tävling. Galopperade fram på långa tyglar och lät han komma igång med kroppen. Det var bara en klass idag, 120 cm A:0. Det var en nationell klass vilket syntes på banan. Mycket svängar och valmöjligheter när det kom till vilka vägar man ville rida. Jag satsade på en nolla framför att vinna, vilket även syntes på tiden. Tjejen som vann red på 62 sekunder, jag red på 88 sekunder. Haha, men felfritt blev det och jag är så glad!! Geof räddade oss verkligen en gång när det blev ett missförstånd och han är en riktigt fighter. Vill alltid göra rätt för sig. Verkligen skönt att få rida en bra, rytmisk, lugn, felfri 120 cm innan året är slut och plus i kanten att det är första av två felfria rundor som behövs för 130 cm.

Väl hemma fick Geof på sig ett regntäcke och gå ut i hagen med sin kompis. Imorgon tänkte jag tömköra honom och bara ta det lugnt. I oktober har jag valt att inte anmäla mig till några tävlingar, för han måste få återhämta sig efter allt. Han har blivit lite tröttare på senaste tiden, vilket jag tror har med pälsbytet att göra. På det hela har han även gjort en fantastisk tävlingssäsong så lite vila är han verkligen förtjänt av. Eventuellt att vi tar en tävling i november, men det är inget jag behöver bestämma mig för nu.

Summan av det hela: ett riktigt bra meeting. 

Resultatet speglar inte känslan

Två ner i vardera klass, dock så tyckte jag rundan i 120 kändes mycket bättre än 110. Svårt att förklara, men han var lite springig och ofokuserad i första klassen, andra var bättre. Tänkte slänga ihop filmerna och så imorgon, tills vidare får ni kika på min insta @emmylaursen för där finns del av filmen. Nu är jag så trött efter denna dagen så kan knappt hålla ögonen öppna, haha. Godnatt på er,

Under tiden kan ni kika på filmen med rundorna från Säter för två helger sedan,

Hoppning på schemat

Idag har båda hästarna fått hoppa. Stokes var först ut och det var verkligen storm ute när vi skulle rida, så ett hinder blåste omkull. Stokes var pigg, hade nog med blåste att göra så det tog lite tid att få honom avslappnad och fokusera på uppgiften. Använde graman i början för att verkligen få honom inom ramen och plockade sedan av den när han kommit ner i varv lite. Han fick travhoppa lite och sedan satte jag ihop en lite bana. Jisses va han hoppar ibland alltså, verkligen drar mot hindren och det är så svårt att väga av. Han får ju inte springa fram till hindret, samtidigt vill man behålla galoppen och energin fram till hindret. Svårt, men det är bara att träna på.

Geof var trött sen gårdagens dressyr och det förstod jag att han skulle vara, så som han jobbade på igår. Tog därför bara några få språng på högre höjd för att få en bra känsla, sen fick det vara bra. Imorgon går vi på promenad tänkte jag och på lördag trimmar jag igenom honom lite lättare bara så han inte blir stel i musklerna. Annars så har han blivit väldigt lugn och fin i ridningen, framförallt mer jämn att rida och jag får ett jämnt stöd i båda tyglarna. Han spänner sig ibland och vill springa på lite, men inte alls lika ofta som förut. Kul när det går framåt! I vinter blir det mycket mycket styrka och uppbyggande så vi är redo för 2019.

Här kommer en liten film från dressyrträningen igår. Jag har hittat ett program på datorn som jag kommer överens med och filmen blev ganska bra för att vara första gången, hehe.

Film från 120-debuten

Här kommer då hela filmen från 120-debuten i Sundbyholm. Jag är väldigt nöjd med rundan och även med resultatet, man får ju ta det med en nypa salt. Banan var lång med mycket transportsträckor och det var en del som var felfria på hinder men som ändå fick tidsfel.. Hur som helst, vi slutade på 6 fel (4 för rivningen och 2 för tiden). Det som jag är mest nöjd med är att jag tog mig tid kring banan och höll ihop Geof hela vägen. Jämför man denna rundan med när jag debuterade 110 så är det HELT olika sorters ridning. Då red jag iväg honom, stressade runt och var ju så nervös. I Sundbyholm, 4 månader senare, var vi mer redo och dessutom för 10 cm högre. 

Detta var en ren rutinrunda för oss båda. Jag har aldrig tävlat på denna nivån tidigare och Geof har lite erfarenhet av att tävla på denna nivån. Därför kändes det inte mer än riktigt att ta sig tid, mjuka svängar, andas och ta det i vår takt. Mot slutet, innan sista kombinationen, försökte han med en liten fuling när vi red förbi utgången. Jag gjorde ingen större sak av det utan bara fortsatte rida framåt och de sista tre sprången kändes superbra. 

Film från 1 m igår

Jag är så stolt över Geof som genomför sin andra tävling på detta sättet. Hoppar fantastiskt (även fast vi har mycket att jobba på) och har en sån inställning till det hela. Spetsade öron och hoppar med en glädje utöver det vanliga. Bjuder fint på varenda hinder och krigar sig verkligen igenom. Säger det igen; är så stolt över honom. Min lilla häst <3

Söndagshoppning (film)

Helgerna bara springer förbi.. Tänk att snart är redan halva februari borta. Jag har haft en lugn söndag som bestod av lite hoppträning på Geof. Vi byggde upp en linje som han gjorde superbra! I slutet tog vi ett språng som låg på 125 cm (!!) och det kändes riktigt bra. Jag litar verkligen på honom och han gör mig inte besviken. Han är otroligt reglerbar, men tycker ändå att det är lite jobbigt att samla sig trots att han gör det helt okej. Känner så tydligt i min ridning om jag kommer för nära på hinder nr 1 och då trycker på lite så blir språnget på hinder nr 2 flackt och hinder nr 3 kommer i farten bara. Men de gångerna när jag verkligen tänkte på galoppen, höll rytmen och bara red så stämde allting. 

Jag är fortfarande lite inne på om jag skulle ha köpt ett eller flera bett till honom. Igår kollade jag igenom filmer från när jag provred honom och då gick han på ett tjockare tredelat med fasta ringar. Jag tänkte att jag skulle ha köpt ett sånt till honom, men jag vill även prova något mer. Inte för att jag nödvändigtvis behöver det, utan för att det kan vara bra att ha och för variations skull. 

Imorgon efter jobbet åker jag till Geof. I och med att det var en krävande träning idag så hittar vi på något lite mindre intensivt imorgon. Godnatt!